петак, 14. јун 2013.

Бубало ухапшен јер је непознатом купцу омогућио куповину Луке Београд испод тржишне цене



Београд, 14.06.2013. (Мр.Гоод) -Бивши министар Предраг Бубало јуче је приведен и задржан у притвору, а како сазнајемо из добро обавештених извора, на терет му се ставља да је непознатом купцу омогућио куповину акција Луке Београд  знатно испод тржишне цене. На овај начин Бубало је купцу омогућио стицање противправне добити која се мери десетинама милиона евра. Истражни органи су саслушали бившег министра покушавајући да сазнају име купца, али то до сада нису успели.
-Колико знамо до сада, Бубало је приликом продаје Луке Београд рачунао нижу књиговодствену цену акција. То је купцу омогућило да дође до њих по знатно јефтинијој цени. Овим поступком су оштећени и држава и мали акционари-рекао нам је извор близак истрази. –Проблем је што не знамо ко је особа која је на овај начин купила акције, па истрага тапка у месту. Бубало за сада одбија да открије његово име, а без његове сарадње ћемо тешко доћи до главног организатора ове малверзације.
Вест о хапшењу Бубала поздравио је и Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије.
-Више пута сам нагласио да неће бити недодирљивих када је корупција у питању. У овом случају проблем је што осумњичени не желе да сарађују са полицијом па не можемо да дођемо до имена особе која је купила Луку Београд и тако стекла енорман профит-каже Вучић. Могао би то бити било ко, чак неки угледни бизнисмен, врло могуће близак некој од владајућих партија. Нажалост, сумњам да ћемо икад доћи до правог одговора и имати прилику да ухапсимо главног кривца-разочарано је закључио Вучић.

Популарни постови