недеља, 27. мај 2012.

У знак протеста због политичке ситуације у Азербејџану Жељко Јоксимовић намерно наступио са глупом песмом!


  Полако се слеже прашина која се дигла око Евровизије, Шведска је убедљиво победила, а Жељко Јоксимовић освојио високо треће место, одмах из симпатичних бакица из Русије. Контроверзе због чињенице да је избор ове године одржан у Азербејџану и даље се не смирују. Познато је да су многи учесници и гледаоци имали  замерке на политичко стање у тој земљи и диктаторски режим Илхама Алијева, актуелног  председника Азербејџана. Учесницима је запрећено  дисквалификацијом уколико буду слали политичке поруке са бине. Учесници су се повиновали овом захтеву и о политици заиста није било говора.
Став, порука, провокација, једном речју Жељко!

Међутим, српски представник Жељко Јоксимовић је нашао начин да пошаље своју поруку и тиме искаже неслагање са политиком коју спреоводи Илхам Алијев. Како сазнајемо из извора блиских Јоксимовићу, Жељко је намерно снимио и наступио у Бакуу са изузетно глупом песмом како би показао протест због стања људских права у Азребејџану.      Пошто је од РТС-а добио одрешене руке овај уметник је амбициозно приступио спровођењу свог субверзивног плана у дело. Написана је изузетно глупа песма, са тотално шаблонском мелодијом и провокација је могла да почне.
Организатори Евровизије нису нашли ниједан формални разлог због кога би Јоксимовић био дисквалификован, многи нису ни разумели поруку коју је послао на овај начин. Најбитнија ствар како кажу у Жељковом тиму је да су обични грађани широм Европе схватили његову поруку и дали му гласове којима је стигао до трећег места. Иако остаје жал за првим местом, Жељко је презадовољан јер је ипак нереално да на једној оваквој манифестацији која представља врхунац кича и неукуса победи пројекат са политичком поруком.
  Жељко Јоксимовић је и раније својим песмама и албумима слао политичке поруке којима је показивао своје неслагање са одређеним дешавањима у земљи и свету. Његов први албум изашао је 1999-е године и њиме је гласно показао шта мисли о НАТО бомбардовању Србије. Треба ли напомињати да су све песме на том албуму биле глупе? Није ћутао ни 2003-е када је бомбардован Ирак, те године је издао компилацију својих изузетно глупих песама показујући неслагање са америчком интервенцијом у тој пријатељској земљи!

Популарни постови