среда, 12. септембар 2012.

"Забрана конзумирања бурека на радном месту повећава ефикасност!"


Одлука Владе Србије, којом се од првог октобра,забрањује конзумирање бурека на радном месту наишла је на велики отпор у јавности. Друштвене мреже су ових дана биле преплављене овом темом, и први утисци показују да је огромна већина грађана шокирана овом одлуком.
Из Министарства здравља овај потез правдају европском праксом и покушајем да се повећа ефикасност и продуктивност запослених.
"Ми се морамо прилагођавати европским нормама пословања. Нигде у ЕУ нисам видео да запослени једу бурек на радном месту. Такође, после детаљног истраживања утврђено је да конзумирање бурека доводи до смањене ефикасности запослених, ово се нарочито односи на запослене у државним институцијама, многи од њих бар сат времена после конзумирања бурека готово да ништа не раде. Само седе и задовољно се смешкају. Влада је одлучила да овоме стане на пут, и ова одлука неће бити промењена без обзира на реакцију јавности!", изричит је Радован Вишковић, секретар у Министарству здравља.
 У складу са владином одлуком свака фирма и институција биће дужна да именује одговорно лице које ће контролисати да ли запослени једу бурек на радном месту. Закон, такође, предвиђа казну у износу од 5000,00 динара за извршиоца и 50 000,00 динара за одговорно лице у случају кршења ових правила.
Забрана пушења на радном месту је прошла прилично успешно без већих отпора, да ли ће тако бити и у овом случају остаје да видимо. Грађани за сада  са гунђањем и неодобравањем  коментаришу ове промене! Најављује се покретање петиције за стављање ове одлуке ван снаге као и могућност организовања протеста.


Популарни постови