понедељак, 15. април 2013.

У Србији откривена богата налазишта секундарних сировина



Једно од налазишта секундарних сировина
Цела Србија, 15. 04. 2013. (Мр. Гоод) -Истраживање Министарства рударства и енергетике показало је да је Србија поседује најбогатија налазишта секундарних сировина у Европи. Оно што даје додатни квалитет нашим налазиштима је различитост секундарних сировина па је тако могуће пронаћи велике количине папира, пластике, стакла... што је у Европи изузетно ретко.
-Наши резултати радују јер смо доказали да су налазишта секундарних сировина у Србији изузетно богата. Европа годинама експлоатише своје ресурсе па је своје залихе свела на минимум. Имамо пример Шведске која је принуђена да увози секундарне сировине, за разлику од Србије која је годинама штедела и у будућности може да очекује велике инвестиције када је ова грана привреде у питању. Богатство и разноврсност наших налазишта су без премца у региону и Европи. Најбогатија су у близини великих градова и на обалама река што олакшава њихову експлоатацију -тврди Борисав Аћимовић из Агенције за истраживање руда!
Старе гуме, пластичне флаше и кесе, остаци старих аутомобила и  многе друге ствари које се многу пронаћи у налазиштима широм Србије представљају велику шансу српске привреде сматрају у влади. Влада ускоро намерава да покрене опсежна истраживање овог ресурса и у водама широм Србије јер се претпоставља да су и оне изузетно богате секундарним сировинама, а неки сматрају да је у њима могуће пронаћи и нафту.

Популарни постови