уторак, 6. новембар 2012.

Због уштеде у буџету, Министарство здравља позива грађане да остану здрави



Чињеница да је највећи дуг државе у сектору здравства натерало је запослене у овом министарству да што пре уведу мере штедње како би успели да врате нагомилане дугове. Овим поводом министарство је позвало грађане да се у наредном периоду што мање разбољевају како би министарство могло да уштеди што више новца и тако отплати своје дугове.
-Ситуација је критична -каже Борисав Аћимовић из Министарства здравља – У овом моменту дугујемо 26 милијарди динара и заиста не знам како ћемо без подршке грађана успети да платимо тај дуг. Уколико би грађани послушали наш савет и у наредном периоду остали здрави, Министарство здравља би уштедело довољно новца да врати ове дугове. Ако узмемо у обзир да долази сезона грипа, па зима када долази до највише повреда услед падова свима је јасно колика би уштеда лекова, завоја и осталог медицинског материјала била остварена..
Грађани Србије су углавном позитивно реаговали на ову иницијативу Министарства здравља. Миланка Петровић, наставница из Ужица, тврди да ће дати све од себе да ове године не добије грип и да ће саветовати своју баку да не поломи кук ове зиме како би помогла Влади Србије у њеној намери да отплати све своје дугове.
-Министарство здравља има моју пуну подршку за ову акцију, сви чланови моје породице су више него спремни да покушају да ове зиме остану здрави и тако омогуће влади да уштеди бар мало новца. Морамо бити солидарни са нашом владом и  не смемо дозволити да нас вируси и бактерије ове зиме натерају да затражимо здравствену негу!

Популарни постови