понедељак, 19. август 2013.

Запослени у државној управи једва дочекали понедељак како би се мало одморили



Цела Србија 19.08. 2013. (Мр. Гоод) -Запослени у државној управи су са нестрпљењем  дочекали и овај понедељак како би се мало одморили и посветили себи. Понедељак је омиљени дан  међу државним службеницима  који знају да пред собом имају пет дана без великих стресова и обавеза.
Б.С. (35), запослен као виши саветник за административне послове и урбанизам, у једној београдској општини признао је да се радује сваком понедељку јер тада може да се одмори од напорног викенда.
-Викенди су јако напорни и стресни за мене. Обично нам тада у госте долазе пријатељи и родбина, или негде излазимо са женом и њеним пријатељицама. Ту је и јурњава за децом. Али све то нестане када дође понедељак.  Тада се удобно завалим, читам новине, пијем кафицу и уживам-каже он. - На паузи између доручка и одласка кући се дружим са колегама, на интернету пратим актуелности из света политике, културе и, зашто не, шоу бизниса.
Запослени у државној управи користе ове дане на различите начине. Марко Јовановић, запослен у једном министарству,  наводи да он највише воли да активно проведе време. -Доста читам, информишем се о дешавањима у земљи и свету. Играње игрица ми омогућава да побољшам своју концентрацију и одржим мозак у доброј форми. Понекад прочитам нешто о нашој историји или учествујем у дискусијама на интернету.
Савремене технологије нам доносе прегршт могућности, имамо прилику да увек учимо нешто ново- објашњава он и додаје да не разуме колеге који радне дане користе за спавање уместо за стицање нових знања.

Популарни постови