понедељак, 23. јул 2012.

Реприза Срећних људи незнатно повећала број имиграната из Србије


МУП Србије јуче је демантовао да је знатно повећан број имиграната који из Србије покушавају да уђу у земље Европске Уније од  момента када је РТС почео са поновним репризирањем серије Срећни  људи. Број имиграната јесте повећан, али се ради о процентуалном јако малом повећању, не већем од 10%, умирује МУП грађане.
„Број илегалних имиграната од почетка репризирања серије Срећни људи се јесте повећао, али се ради о знатно мањем проценту од оног којим се спекулише у медијима. МУП- Србије је анализирао податке и недвосмислено је утврђено да  Срећни људи јесу узрок овог тренда, али агенције МУП-а које се баве проблемом имиграције су хитро реаговале и спречиле њихов улазак у земље ЕУ. Почетак репризирања серија као што су Бољи Живот, Срећни људи, Породично благо... увек повећава број оних који покушавају да илегално пређу границу, али МУП је свестан тога и сваку нову репризу дочекује повећаном будношћу што је и овај пут доказао.“ стоји у саопштењу МУП-а Србије.
Полиције европских земаља су потврдиле ове наводе МУП-а Србије, и исказале задовољство брзом реакцијом српских колега и добром сарадњом са њима.Како кажу сарадња ће се и даље одвијати у добром смеру и изразили наду да ће српски МУП успети да спречи талас имиграната који се очекује са почетком Олимпијских игара  и коментарисањем истих од стране РТС-ових коментатора .

Популарни постови