среда, 24. октобар 2012.

Трговинске радње у Србији наручују додатни контигент жвака како би решиле проблем недостатка ситнине



Уколико сте приметили да све више ваших суграђана дува балоне од жвака на улици знајте да се не ради о новој моди већ о резултату трговачке сналажљивости која је довела до веће понуде жвака на тржишту.
Недостатак ситног новца је један од акутних проблема са којим се боре и трговци и потрошачи, али сналажљиви српски трговци су успели да пронађу начин да реше овај проблем. Они су за потребе враћања кусура наручили додатне количине жвакаћих гума  које ће послужити као адекватна замена за ситан новац.
-Проблем недостатка ситнине је врло чест у нашим радњама, поготову када грађани долазе са великим апоенима. Наши захтеви  Народној банци да у оптицај пусти веће количине ситног новца су остали без одговора тако да је набавка жвака била логичан одговор на тренутну ситуацију. Мислим да смо овим потезом решили проблем недостатка ситног новца на задовољство наших муштерија- каже Борисав Аћимовић председник Удружења трговаца и пиљара (ТРиП).
Овај потез трговаца наишао је на пуну подршку државних органа који хвале домишљатост српских трговаца. Министарство финансија је већ прорачунало да ће овај начин враћања кусура повећати прилив средстава у српски буџет. Млађан Динкић, министар финансија је јавно  похвалио ову трговачку идеју и како каже влада ће апсолутно подржати овакав начин враћања кусура.
-Жвака по жвака и пун буџет- кратко је прокоментарисао Динкић.

Популарни постови