среда, 28. новембар 2012.

Сава Савановић негира да је рушење његове воденице лош знак

На данашњој конференцији за штампу, у београдском Медија центру, Сава Савановић (1737- 1784) одбацио је све гласине о томе да се повампирио и да је рушење његове воденице лош знак. Савановић тврди да су бесмислене оптужбе да ће у наредном периоду нападати људе и пити њихову  крв. Видно револтиран писањем медија он је изразио и своју неверицу да људи у 21. веку и даље верује у вампире и сличне појаве.
- Воденица у којој сам радио се срушила, просто, од старости, забога, па ја сам живео пре 3 века и нормално је да се сруши, чудо је да је оволико издржала.- узбуђено је причао Савановић.-Одбацујем све оптужбе да ћу сад почети са нападима на људе у околино Зарожја! То су бесмислене оптужбе засноване на празноверицама и имају за циљ да укаљају моје име. Не могу да верујем да људи у 21. веку још увек верују у вампире и сличне будалаштине- резигнирано је завршио Савановић.
 Рушење воденице Саве Савановића у селу Зарожје код Бајине Баште изазвало је страх и панику у том крају. Мештани Зарожја и околних села убеђени су да се ради о лошем предзнаку и очекују нападе вампира у наредном периоду. Очекује се да данашње обраћање Саве Савановића јавности  делимично умири узнемирене грађане у овом делу Србије.

Идеја:ТелеграфНеки тамо сајт!

Популарни постови