недеља, 17. јун 2012.

Нову Владу Србије чиниће ДС, ЛДП, УРС, СПО, СДПС, ЛСВ, СПС-ПУПС-ЈС, СВМ и наравно Џеј!


Како сазнајемо из добро обавештених извора блиских партијским централа договори о новој влади приводе се крају и за који дан Борис Тадић би требало да обавести јавност о томе да је формирана скупштинска већина. Преговори који су ових дана интезивирини довели су до компромиса међу будућим партнерима који су се сложили око будућег програма владе и кључних праваца које ће та влада следити.
 Највећи проблем представљали су лични односи Џеја и Кебе (који је сарађивао са Динкићем), али су у општем интересу неслагања превазиђена и формирање владе се очекује јако брзо. Договор између партија подразумева стварање мале, стабилне владе у чијем раду ће учествовати тачно 10 до 15 партија. Циљеви владе су одраније познати, наставак европских интеграција, борба против запослености...останак на власти и укидање музичког динара самосталним занатским радњама. СПС је инсистирао да Влада у свом програму има наставак инфрастуктурних пројеката и изградњу водоотпорних путева који ће бити отпорни на кишу како се не би дешавало да путеве који се направе у предизборној кампањи однесе вода.
Оваква влада имаће и подршку западних земаља које су поручиле да немају ништа против такве владе и да их је апсолутни брига ко ће чинити нову Владу Србије, све док они због тога не морају да се превише цимају.

Популарни постови