петак, 15. фебруар 2013.

РРА наложио Пинку да све емисије емитује после поноћи

-Републичка радио дифузна агенција (РРА) наложила је телевизији Пинк да све своје емисије емитује у ноћном термину пошто је оценила да њихов садржај може нашкодити менталном, моралном или физичком развоју деце и омладине.
Одлука РРА уследила је после великог броја притужби грађана на садржај Пинкових емисија.
Члан РРА Горан Караџић потврдио је ову одлуку медијима и навео да је после детаљне анализе утврђено да све Пинкове емисије угрожавају ментално здравље гледалаца и да је због тога наложено њихово емитовање после поноћи. Против ове телевизије биће покренут и прекршајни поступак, а РРА ће тражити да Пинк плати максималну казну од милион динара.
Директор РТВ Пинк Жељко Митровић сложио се са оваквом одлуком РРА
-РТВ Пинк ће испунити све захтеве РРА, поткрала нам се грешка и овакве емисије су пуштене у програм, што никако није смело да се деси. Извињавамо се гледаоцима који су доживели непријатности због нашег програма и обећавам да се сличне ствари неће понављати. Казна од милион динара јесте висока али смо је заслужили и биће плаћена чим нађем новчаник.
Поред ових мера, савет РРА је упозорио представнике "Пинка" да све емисије морају бити означене на правилан начин за годиште коме су намењене, тако да ће убудуће на почетку сваке од њих стајати да није препоручљива за млађе од 130 година.

Популарни постови