понедељак, 11. март 2013.

Револтиран суђењем пас напустио изложбу



Ричард лаје на нашег новинара

Београд, 11.03. 2013. (Мр.Гоод) -Енглески кокер шпанијел Ричард изазвао је јуче прави скандал када је, незадовољан судијским критеријумом,  на београдској изложби паса свих раса напустио ринг, а затим и халу београдског сајма . Ричард је више пута током изложбе лавежом  показивао своје неслагање са судијским одлукама а одлука која га је дефинитвно избацила из такта је била оцена петица  која је додељена шкотском овчару Џекију. Одмах по саопштавању одлуке, Ричард је притрчао судији, почео да лаје на њега, зубима га ухватио за ногавицу и почео да је цепа. Кад су коначно успели да га одвоје од судије он је само одмахну репом и бесно напустио ринг.
Судија Зоран Луковић је био шокиран овим испадом и сматра да је овакво понашање непримерено такмичењу овог нивоа.-Коначну одлуку о свему овоме даће органи Кинолошког савеза. Ја морам да нагласим да ми је савест потпуно чиста и да сматрам да сам свој део посла обавио по свим правилима судијске професије.-каже Луковић, који додаје да се мора испитати и да ли је овај случај мотивисан националном и расном мржњом.
 Ричард је последњи пут је виђен како се провлачи кроз ограду која окружује београдски сајам. На дописника Мр. Гоод-а који је, при том, покушао  да добије његову изјаву је само љутито лануо и прошао поред њега. Кинолошки савез Србије је заказао хитну седницу овим поводом. Ричарду због овог испада прети суспензија од минимум шест месеци, а уколико се покаже да у његовом испаду има елемената расизма могуће је да ће доживотно бити искључен са свих такмичења које организује наш савез. 

Бојан Савић

Популарни постови