понедељак, 11. март 2013.

Николић запошљава друга са апсолвентске ексукрзије



11.03. 2013. Београд (Мр.Гоод) -Председник Србије Томислав Николић одлучио је да на место директора Србијашума постави  свог колегу са факултета јер сматра да се ради о врло перспективном стручњаку. -сазнаје Мр. Гоод.
Николић и његов колега Тихомир Мурић су после студија остали у блиским контактима па је Мурић постао незаменљиви део екипе која заједно са председником пече чувену ракију "Томовачу".
-Мурића знам још са факултета, али смо се зближили на апсолвентској екскурзији. Одмах сам видео да се ради о перспективном младићу. Мислим да је сазрео за нове изазове и да је место директора Србијашума право место за њега. Увек је умео да изабере добра дрва за потпалу ватре кад би приставили казан и не сумњам да ће се добро показати и на новом радном месту.
Тихомир Мурић каже да је спреман за нову функцију и да се увелико спрема за њено преузимање. Већ неколико дана чита уџбеник из Дендрологије како би научио да разликује што више врста дрвећа које расту у Србији и мисли да ће за месец, два имати довољно знања које изискује тако одговорно место.
-Увек сам умео да проценим које дрво ће добро да гори, али нисам знао да постоји оволико врста дрвећа. Сад умем да разликујем храст лужњак од храста китњака, црни и бели бор...Чак сам научио и њихове латинске називе, ево: Црни бор је Pinus nigra, а бели  Pinus sylvestris.- објашњава Мурић и топло препоручује да се бурад за ракију праве од  дрвета храста китњака (лат. Quercus petraea).

Драгутин Ђорђевић
Бојан Савић

Популарни постови