петак, 1. март 2013.

Иза афере са млеком стоји "Зеолитска мафија"?


Зеолит у праху

Београд 01.03.2013, (Мр. Гоод) -Влада Србије ставила је јуче тачку на случај "Млеко" повећавајући дозвољени ниво афлатоксина  у овој намирници и при том оптужила трговце зеолитом да стоје иза целе афере. Према тврдњама које стижу из владе "Зеолитска мафија" је лансирала ову причу у медијима како би повећала продају свог производа на домаћем тржишту..
-Зеолит је минерал који за себе везује токсичне материје и који се у оваквим ситуацијама додаје сточној храни како би се она очистила од афлатоксина. Анализом смо схватили да ове афере нико није имао користи, ни влада ни опозиција ни произвођачи млека. Једини који ће профитирати од ње су произвођачи и трговци зеолитом а наше анализе показују да је потражња за њим већ изузетно порасла.-каже за Мр. Гоод извор из Владе Србије.
У влади сумњају да је зеолитска мафија намерно ширила гласине о канцерогеном деловању афлатоксина како би повећала параноју код грађана и тако их убедила да купују зеолит и користе га у свакодневној исхрани. Сукоб власти и опозиције у овом случају је само погодовао "Зеолитској мафији" која се, на мала врата, појавила као спасилац.  Да ове сумње нису без основа показују и истраживања тржишта која су утврдила повећану потражњу за овим минералом у трговинама. До јуче готово непознати минерал постао је један од најтраженијих производа у Србији. Истраживања показују да су афлатоксин и зеолит тренутно најтраженији појмови на интернету у Србији што додатно подгрева сумње да иза афере са млеком стоји маркетиншки тим трговаца зеолитом који су на овај начин успели да испромовишу свој производ.

Популарни постови