четвртак, 16. фебруар 2012.

Х.М.З. ПРЕКИДА САРАДЊУ СА МЕДВЕДИМА ИЗ ЗООЛОШКОГ ВРТА


БЕОГРАД, 16.фебруара 2012.
Портпарол Хидрометеоролошког завода Србије, Борисав Аћимовић  у свом саопштењу које је јутрос прослеђено медијима обавестио је јавност да ХМЗ прекида сарадњу са медведима из београдског Зоолошког врта. Као разлози се наводе непрофесионалан однос према послу , и непоштовање радне обавезе.

                                       Да ли је ово нови сарадник Х.М.З.


  „Како смо сазнали из изјаве директора Зоолошког врта, Вука Бојовића, медведи у Зоолошком врту не спавају зимски сан, што их чини непоузданим прогнозерима. До сада смо у неколико наврата имали прилику да се уверимо да је медвед погрешио у својим прогнозама, али смо то толерисали, мислећи да ко ради тај и греши. После ове изјаве постало је јасно да медвед у З.О.О. има изузетно непрофесионалан однос према овом изузетно важном и одговорном послу и због тога смо одлучили да прекинемо даљу сарадњу са њим. Овим путем желимо да обавестимо грађане да је Х.М.З. хитно реаговао и кренуо у потрагу за новим стручним сарадником. Наши стручни тимови у овом моменту обилазе планинска подручја у Србији како би пронашли правог дивљег медведа са којим ћемо, верујемо, успети да успоставимо дугорочну сарадњу на обострано задовољство, а све то у интересу грађана који заслужују тачно и објективно информисање о климатским приликама.“, стоји у саопштењу.

  Ових дана Београдом су кружиле приче, како медведи из З.О.О. већ одавно траже веће надокнаде за свој посао. Сваког 15.фебруара у Зоолошки врт долазе радници Хидрометеоролшког завода, прате њихово понашање, затим их снимају телевизијске екипе, а они за то не добијају никакву надокнаду. О томе су већ причале организације за заштиту права животиња а Брижит Бардо је овим поводом упутила протестно писмо Председнику Тадићу. Како добро обавештени извори кажу, медведи су због тога кренули са неким видом тихог протеста како би се изборили за своја права, међутим Х.М.З. је реаговао прекидом сарадње. Какви ће бити даљи кораци које ће медведи предузети, и да ли ће их уопште бити остаје да видимо. Такође, остаје нејасно на који начин ће Х.М.З. запослити новог медведа, да ли ће бити расписан конкурс или ће опет по старом, добром српском обичају одлучујућу улогу имати  партијска  припадност или родбинске везе.

Бојан Савић

Популарни постови