уторак, 5. март 2013.

Скандал: Избор за представника на Евровизији није био намештен



Београд, 05. 03. 2013, (Мр. Гоод) -Девојке из групе "Моје 3" су победнице овогодишњег Беосонга и престављаће Србију на такмичењу за песму евровизије у Малмеу, а оно што је бацило сенку на целу манифестацију је чињеница да је избор био потпуно регуларан и да стварно постоје људи који верују да баш та песма треба да буде наш представник.
-И раније се дешавало да на ово такмичење пошаљемо лоше песме, али тад смо углавном знали да се ради о намештаљци па се нисмо превише узбуђивали. Овогодишњи избор је све шокирао јер су у финале ушле заиста лоше песме, а није било речи о намештању. Детаљно смо анализирали поступак гласања и заиста је све легално, неко је стварно гласао за ове песме.-каже Душка Вучинић Лучић, директорка пројекта "Песма Евровизије Србије".
Поучени овим искуством организатори Беосонга планирају да уведу неке промене у систем гласања на Беосонгу. Предлог је да убудуће гласове публике узму у обзир само док рачунају зараду, док ће одлуку о победнику донети заинтересовани продуценти и њихови лобији. У РТС-у сматрају да је добра ствар  што заинтересованост публике за Беосонг није била велика, што даје наду да публика у Србији још увек поседују одређену дозу слуха и укуса.

Популарни постови