среда, 30. мај 2012.

Из солидарности са Љајићем репрезентативци Шпаније неће певати химну на утакмицама!


 Иако се бура око избацивања Адема Љајића из репрезентације полако смирује овај случај је узбуркао многе духове  у земљи и свету. Неочекивана подршка Љајићу стигла је из табора шпанске фудбалске репрезантације чији чланови су одлучили да  на својим мечевима не певају химну своје земље и тако покажу да се не слажу са потезом Синише Михајловића.
Икер Касиљас подржао Љајића!
  Шпанија је иначе прилично подељена земља, Баскијци у репрезентацији годинама не певају химну на званичним утакмицама, али овог пута су се сви репрезентативци одлучили на овај корак како би показали да подржавају колегу и супроставили се самовољи тренера и селектора. О овоме је обавештен селектор Винсенте дел Боске који је и сам подржао овај потез играча и који ће се придружити њиховом протесту тако што неће певати химну на утакмицама репрезентације..
  „С'пажњом смо испратили сва дешавања око Љајића, и на овакав начин желимо да му пружимо подршку. Љајић није дужан да пева српску химну, поготову што смо чули да јако лоше пева и човек вероватно не жели да се бламира. Такође, ако селектор већ од њега тражи да пева, морао би да добије неки бонус за то. Сви шпански репрезентативци иначе јако лепо певају, поготову Инијеста и Торес, о Фабрегасу да не причам,  али ћемо од сада ћутати на утакмицама све док Љајић не буде враћен у тим“, каже Икер Касиљас, капитен шпанске репрезентације.
Спортска јавност у Шпанији је неподељено поздравила овакав став фудбалера и селектора и позвала навијаче да ни они не певају химну за време интонирања.
 Остаје да се види какo ће на све ово реаговати Синиша Михајловић, да ли ће подлећи притиску и можда вратити Љајића у тим. Могући компромис се већ назире у предлогу да се Љајић врати у тим и да за време интонирања химне само отвара уста што би задовољило и селектора и самог Љајића!

Популарни постови