среда, 22. фебруар 2012.

Због снега влада била спречена да открије још неко налазиште нечега!



 Сибирске хладноће и огромне количине снега које су у претходном периоду задесиле  Србију паралисале су живот, изазвале проблеме грађанима и привреди.  Док се живот полако враћа у нормалу, сабирају се губици које ће Србија трпети због ове елементарне непогоде. Влада Србије је такође морала да обустави велики део својих активности, па је тако „Министарство животне средине, рударства и  просторног планирања било спречено да у претходном периоду открије ново, вредно налазиште нечега што ће грађанима гарантовати светлу и богату будућност.
  После проналажења уљних шкриљаца код Алексинца , наше министарство је открило налазиште злата у околини Жагубице,затим још једно испод Црног Врха,  добре вести су се ређале у низу. Међутим, ова зима је све покварила, имали смо планове да у овом периоду пронађемо налазиште још нечега, али нас је снег у томе спречио. Важна је чињеница да запослени у министарству нису клонули духом и да ћемо у наредном периоду све своје ресурсе усмерити ка проналажењу још богатих налазишта нечег вредног што ће нашим грађанима гарантовати  просперитет, радна места и веће плате. Пошто смо нафту и злато открили, тренутно се на највишем нивоу разматрају опције шта би могло бити следеће сензационално откриће. Грађани могу на сајту министарства гласати за потенцијално налазиште  како би министарство  тачније знало шта је то грађанима најбитније и како би све своје ресурсе усмерило ка тражењу налазишта баш тог нечега што грађани желе.
 Предлози су разноврсни, од подземног налазишта земље и камења,  извора позитивне енергије, а за сада је фаворит  грађана  непресушни извор чистог кеша. То је изгледа, грађанима некако најконкретније и најопипљивије., каже Борисав Аћимовић из „Агенције за енергетску ефикасност и још неке ствари.“

Популарни постови