уторак, 11. септембар 2012.

ПРЕДСЕДНИК УЕФА ПОСЕТИО ЧАЈЕТИНУ


ПЛАТИНИ: САВИЋ ЈЕ ВИЗИОНАР

Први човек Европске фудбаске федерације (УЕФА), Мишел Платини, био је почасни гост на свечаном коктелу, који је приредила Заједница премијерлигаша Чајетине, поводом прославе ју
билеја актуелног руководства ове организације, чији мандат траје тачно 1000 дана.
Том приликом, Платини је одржао низ састанака иза затворених врата, на којима је са челним људима чајетинског, и уопште српског фудбала, расправљао о улагањима која УЕФА има у плану да спроведе у овом делу Европе. Приоритет ће, према Платинијевим речима, имати наша земља.
- Свакако, ја сам веома везан за људе који већ годинама успешно воде фудбал у Србији. У складу с тим, максимално ћу се заложити код мојих колега из УЕФА да главнину средстава која смо наменили за развој фудбала у југоисточој Европи, усмеримо баш у вашу земљу, тачније у руке функционера вашег Савеза. Ту ће, ипак, бити најсигурније- рече Платини и остаде жив.
Домаћин ове свечаности био је председник Заједнице премијерлигаша Чајетине, Бојан Савић, који је Платинија повео у обилазак тамошњих фудбалских објеката. Чим се Француз повратио од шока који је том приликом доживео, Савић је покушао да му “утрапи” неколико парцела у елитном делу Златибора, под девизом да би се ту “у скоријој будућности могао развити фудбалски комплекс какав неће имати нико у Европи, уколико УЕФА има интереса за тиме“. Видно збуњени Француз, у начелу је прихватио овај предлог, изразивши задовољство Савићевим начином размишљања и назвавши га “човеком који има визију у којем смеру би српски фудбал требало да иде”.
Осим првог човека УЕФА, овом коктелу присуствовали су и сви који нешто значе у српском фудбалу, уколико таквих опште има. Платини ће вечерас, у друштву челника нашег фудбала, пратити меч квалификација за СП у Новом Саду, у којем ће наша репрезентација одмерити снаге са селекцијом Велса.

Иван Јанковић

Популарни постови