недеља, 26. фебруар 2012.

"Гранд продукција" напала организацију Анонимус Србија


27.феб.2012. Београд, Србија
 Ових дана букти прави рат између људи који се боре за слободу интернета и корпорација које желе да ту слободу умање. Свуда по свету се организују протести против АЦТА споразума, хакери масовно обарају сајтове корпорација у жељи да рашире свест о важности слободе која данас постоји на интернету.
  Први значајнији сукоб између корпорација и хакера у Србији десио се јуче када су активисти Гранд продукције и Сити рекордс-а напали организацију Анонимус Србија. Напад је очигледно био добро припремљен и синхронизован. Активисти  Гранда и Ситија су на фејсбук зид Анонимуса окачили спотове највећих Гранд и Сити звезда, што је довело до пада нервног система Анонимуса. Овако активиран вирус раширио се мрежом и напао нервне системе симпатизера ове хакерске групе.
  Напад се наставио и у вечерњим сатима да би се продужио дубоко у ноћ. Активисти Гранда и Цити-ја су на сплавовима и кафићима широм Србије наставили да нападају анонимусе. Пошто Анонимус-е није било лако препознати страдало је и доста случајних пролазника и гостију. Очекује се да ће Гранд и Сити наставити са оваквим активностима а бољи познаваоци прилика тврде да је увелико спремна операција „Ружичасти март“, која је уперена против свих хакера у Србији. Чињеница да ће при томе вероватно страдати и остали грађани Србије изгледа не брине много Гранд и Сити.
  Б.С. активиста Анонимуса каже:
„Ово је био прави цунами.Нисмо били спремни, напали су нас из свих оружја, системи су нам падали један за другим. Многи људи које знамо су били заражени вирусом, који се ширио мрежом и доводио до тоталног хаоса. Да би иоле сачували информације које складиштимо у свом нервном систему морали смо се искључити са мреже и ресетовати комплетан систем. Цео дан чистим свој нервни систем антивирус програмима.  Последице су тешке али надамо се да ћемо успети да се опоравимо и наставимо своју борбу“

Популарни постови