уторак, 22. мај 2012.

Srbija na samom vrhu liste najobrazovanijih nacija sveta



 Prema najnovijoj listi UNESCO-a, organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija, Srbija je doživela nagli skok na listi najobrazovanijih nacija sveta, saznajemo od našeg dopisnika iz Nju Jorka.
  Posle najnovijih predsedničkih izbora, UNESCO je procenio da je čak oko 65% građana Srbije školovanije od svog predsednika države, što je neverovatan skok u odnosu na prethodnu listu. Time smo uspeli da stanemo rame uz rame sa do sada neprikosnovenim Nauru, Lesoto, kao i Gornjim i Donjim Kukuriku ostrvima.
U Kabinetu predsednika, sa neskrivenim zadovoljstvom su potvrdili ovu informaciju. U Skupstini ce se oformiri odbor koji ce analizirati koji su razlozi ovakvog skoka, kao i ima li tu nekih zasluga predsednika Srbije.
Aleksandar Vučić nam je kratko rekao:
  "Iako Tomislav Nikolić još nije stupio na dužnost, već su vidljivi pozitivni rezultati njegovog izbora. Kako bi pospešili ovaj trend za mesto premijera ćemo verovatno predložiti Bogoljuba Karića, tako bi građani Srbije bili ne samo obrazovaniji već i kudikamo pošteniji od dva ključna čoveka u državi, što će dodatno podići naš ugled kako u svetskim akademskim krugovima, tako i u međunarodnoj zajednici ali to je predlog o kome tek treba da raspravljaju stranački organi!"
Ipak, malu senku na ovu senzacionalnu vest, baca sumnja da ipak ovi rezultati nisu realni, odnosno da je navedeni procenat ipak još viši.

Želimir Lalić

Популарни постови