среда, 5. јун 2013.

Влада нуди отпремнине пензионерима ако добровољно напусте овај свет



Београд, 05.06.2013 (Мр.Гоод) -Тешка економска ситуација приморава  Владу Србије на штедњу, а пошто су пензије једна од највећих ставки на расходној страни буџета влада ће пробати да отпремнинама стимулише  одлазак пензионера са овог света. По процени владе ова мера би могла донети  буџету уштеде од неколико десетина милиона евра.
-Познато је да се пензије највећим делом исплаћују из буџета што ствара огроман притисак на његов биланс. Смањење пензија јесте једна од мера која може допринети смањењу дефицита, али мислим да морамо направити веће уштеде, зато ћемо понудити отпремнине свима који добровољно оду  са овог света и тако скину терет са буџета -каже министар финансија Млађан Динкић. 
По његовим речима  ова мера би имала фантастичан ефекат уколико би на њу пристало бар двадесет хиљада пензионера, али да реално не очекује више од неколико хиљада пријава.  
 -Проблем је што у овом моменту нема новца за отпремнине, али би после неколико месеци примене ове мере уштедели довољно за све заинтересоване. По мојим проценама, они који би сад напустили овај свет могли би отпремнине добити већ у септембру или октобру ове године - уверен је Динкић.

Популарни постови