уторак, 19. јун 2012.

Како би смањиле навијачке тензије на ЕП, проститутке у Пољској и Украјини спустиле цене својих услуга.

Хрватски навијаче славе пошто су сазнали ову вест!
Европско првенство у фудбалу које се ових дана одржава у Пољској и Украјини стартовало је у сенци навијачких сукоба и расистичких испада. Између навијача и полиције данима траје прави улични рат, сукобљене навијачке групе се удружују како би се бориле против заједничког противника, страдају излози, аутомобили и врло често невини пролазници. 
ФИФА, УЕФА и органи реда не успевају да реше овај проблем, али су данас добили неочекивану помоћ. Удружења проституки из Украјине и Пољске обратиле су се јавности, позвале навијаче на смиривање тензија и као метод борбе против насиља понудиле да спусте цене својих услуга за 30%.
Како се наводи у њиховом саопштењу Европско првенство би требало да буде празник спорта и сцене које су ових дана виђене на улицама Пољских и Украјинских градова никоме не служе на част:
„Познато је да агресија своје корене вуче, најчешће, из нерешених сексуалних проблема, ми, пријатељице ноћи, одлучиле смо да навијачима пружимо могућност да своје проблеме решавају у самом корену, чиме ће њихова агресија бити смањена и у наставку првенства моће ће да се посвете спортском навијању и уживању у најлепшој споредној ствари на свету.“
Јавне куће које до краја првенства посете навијачи имаће специјалне акције како би своју идеју спровеле до краја, поред поменутог попуста биће омогућен додатни попуст за групне посете зараћених навијачких група, нпр. ако у групи буде по пет италијанских и пет енглеских навијача попуст ће бити још 10%, уколико у групи буде и неки полицајац попуст ће ићи до фантастичних 50%.
Ова акција је добила неподељену подршку фудбалских званичника, а о реакцији навијача довољно говори податак да је у прва 24 часа од почетка акције број инцидената смањен за читавих 70%.

Популарни постови