понедељак, 27. август 2012.

НОВИ СУПЕРЛИГАШ ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА ОСВОЈИО КУП

Славље у Бранешцима после освајања трофеја!

ГОРЊИ БРАНЕШЦИ У ЛИГИ ЕВРОПЕ
Само неколико дана после повратка у елитни ранг домаћег фудбалског такмичења, екипа Горњих Бранежаца остварила је још један запажен резултат. Тријумфом над Калдрмом од 3-1, најстарији клуб са простора Чајетине, освојио је 13. Куп трофеј у историји клуба, чиме је уједно изборио пласман у Лигу Европе за наредну годину.
Утакмица на "Миленијум стадиону" на Чоловића брду није почела добро по Бранешчане. Већ у првом озбиљнијем нападу, Калдрма је дошла до вођства. После фаула над Иваном Лазовићем, досуђен је слободан ударац за Атлетик, који је управо најбољи фудбалер ове екипе претворио у вођство од 1- 0. Играо се 7. минут меча. После овога, фудбалери Горњих Бранежаца заиграли су знатно ангажованије. Пропустили су неколико изгледних шанси, пре свега преко Нинчића и Јокића, али све ово, наговештавало је бољу игру екипе са Обадовог брда у наставку меча. Теренска иницијатива, исплатила се Бранешчанима у 42. минуту, када је после сјајног продора и центаршута Пантовића по десној страни, Нинчић постигао погодак главом под пречку, за изједначење и велику радост навијача Горњих Бранежаца, који су били у већини на трибинама. На одмор се отишло са нерешеним резултатом, 1-1, али свакако да су више разлога за задовољство имали фудбалери новог Суперлигаша.
На старту другог дела меча, потпуно идентична слика. Калдрмаши су и даље играли у прилично опуштено, делујући и превише самоуверено. И у наставку меча, Бранешци су доминирали, стварали шансе, али резултат се није мењао. Ушло се у саму завршницу , фудбалери Бранежаца као да су остали без снаге, што Калдрма користи и преузима контролу над игром. Међутим, у јеку доминације Атлетика, Бранешци успевају да организују контру после које се ситуација мења из основа. У 86. минуту, контру је започео Марић, који је проиграо Јокића на левој страни. Крилни играч Бранежаца после два успешна дриблинга улази у казнени простор, центрира по земљи ка петерцу, где је неометано чекао Нинчић, који без већих проблема шаље лопту у мрежу противника. 2-1 за Горње Бранешце, непуних пет минута пре краја финала!
Схватили су фудбалери Калдрме да је враг однео шалу и кренули на све или ништа. Формацијом 4-0-6 покушали су Калдрмаши да постигну други гол, али њихов противник је, и поред великог броја уморних фудбалера, крајњим напорима успео не само да се одбрани, већ и да у судијској надокнади реши све дилеме око победника. У 92. минуту, Калдрма је кренула у напад са свих 11 играча, извела корнер, али лопта долази до Јокића, који без оклевања са своје половине шутира у небрањену мрежу противника, постиже еврогол и ставља тачку на овај меч. Горњи Бранешци – Калдрма 3-1,
- Сјајан меч. Почели смо слабо, али смо успели да се вратимо већ у првом делу меча, што је било јако важно за коначан исход. На паузу смо отишли са психолошком предношћу и то је пресудило победника на овом мечу. Рекао бих да нас је Калдрма потценила, рачунали су да ћемо победити сами себе, кренули су у нападе тек када су се наши играчи прописно изморили, али и поред тога, показало се да је наша мотивација била јача од свих проблема. Хвала навијачима који су дошли на Чоловића брдо да нас подрже, овај трофеј посвећујемо њима- изјавио је генерални секретар освајача Купа, Горан Јовановић.
Горњи Бранешци - Калдрма 3-1 (Нинчић 42, 86, Јокић 92. - Лазовић 7.)
Стадион: "Миленијум" на Чоловића брду
Гледалаца: 24 
Судија: Нема Пишу.


Иван Јанковић

Популарни постови