уторак, 7. август 2012.

Влада ће ниво холестерола у крви функционера одржати стабилним


Влада Србије полако али сигурно преузима своје ингеренције, повлаче се први потези како би почела са спровођењем  програма који би земљу требало да извуче из дубоке кризе у којој се налази. Једна од првих мера које ће влада предузети биће израда стратегије  за контролу нивоа холестерола у крви државних функционера, како би се смањио негативан утицај њиховог гојења на стандард грађана.
У следећих неколико дана државни врх у сарадњи са НБС направиће пресек стања и донети мере које ниво холестерола треба да одрже стабилним. Биће израђена пројекција  годишње инфлације холестерола, и предложени конкретни потезе каји ће његов ниво очувати  у предвиђеним границама. Као једна од мера предвиђа се увођење рестриктивног менија у скупштинском ресторану и приликом репрезентација. 
Раст холестерола у крви државних службеника је један од главних проблема на који се привредници у Србији жале. Док се неки од њих залажу за његов фиксни ниво други се ипак залажу за флуктуирајући. Ипак и једни и други се слажу да ниво холестерола мора бити предвидив како би могао бити укалкулисан у трошкове пословања. Надлежни очекују отпор  овим непопуларним мерама, али ред у овој области мора бити уведен како прекомерни крканлук државне администрације не би угушио привреду која се налази готово на издисају.
Гувернер НБС Јоргованка Табаковић предвиђа да ће Влада Србије и НБС заједничким снагама успети да ниво холестерола одрже у предвиђеним границама.
„У претходном периоду ниво холестерола у крви државних службеника је доста порастао. То угрожава функционисање ионако крхке привреде. Наша Влада је спремна да се суочи са овим проблемом, утврдићемо узроке, видећемо да ли су за то одговорни обилни ручкови, калорична храна или нешто треће. Ова власт је спремна да се ухвати у коштац са овим проблемом. Холестерол у крви функционера се мора одржавати у строго планираним границама, и ту неће бити компромиса."јасна је Табаковићева.

Популарни постови