понедељак, 3. јун 2013.

Због обећања партија да ће се обрачунати са криминалом Земунци масовно бојкотовали изборе



Земун, 03.06. 2013. (Мр.Гоод) -Слаба излазност бирача на локалне изборе у Земуну последица је погрешних политичких порука које су слале све партије у кампањи и њиховим обећањима  у којима као један од приоритета најављују борбу против криминала. Већина Земунаца је збуњена оваквим политичкима порукама и својим масовним неизласком су показали шта сматрају о програмим свих странака, сматрају аналитичари.
-Излазност од само 31 посто је велико упозорење странкама. Замунци су послали јасну поруку да се не слажу са њиховим програмима.- сматра Борисав Аћомовић из ЦЕСИД-а. –Кампања коју су водиле све партије је била тотални промашај и то показује број изашлих гласача. Обећање о борби против криминала је тотално промашена тема. Замислите да дођете у Војводину и у кампањи обећавате да ћете се борити против пољопривреде. То просто не иде. Свака локална заједница има своје специфичнисти  и партије морају  своје кампање ускладити са њима- закључује Аћимовић.
Становници Земуна се углавном слажу са оваквим мишљењем.-Био сам на пар предизборних скупова и свуда су најављивали борбу против криминала као да је то главна ствар о којој треба да се брине. Посао нам, ионако,  лоше иде, а они још желе да нам и то мало узму. Од чега ће, бре, деца 'леба да нам једу? Погледајте колике су цене комуналијама, треба да заваљам кило белог сваки месец да бих могао то да исфинансирам. Кад на то додам трошкове за теретану, гориво, сплавове не остане ми ништа-љутито је прокоментарисао изборна дешавања Душан Петровић, звани Дуле Цар.
И поред мале излазности којом су показали да се не слажу са партијама које су изашле на изборе становници Земуна су показали поштовање према самој демократији, па је на дан избора забележен рекордно мали број украдених аутомобила у овој општини.

Популарни постови