среда, 30. јануар 2013.

ЦИА проверава све који користе арапске бројеве због могућих веза са терористима




Ленгли, 30.01.2013,( Мр. Гоод) - Америчка обавештајна агенција ЦИА направила је нови компјутерски програм који  препознаје интернет кориснике који користе арапске бројеве што   омогућава  лакше откривање потенцијалних терориста- јавља Глобал Едишн ( The Global Edition ). После дугогодишњег рада ЦИА је побољшала свој програм који  препознаје појмове као што су: "бомба", "како направити експлозив", "одвратна матора кучка Хилари" и сличне.
-Наш информатички тим је успео да направи добар, готово идеалан програм за надгледање интернета. Сада ће сви они који користе арапске бројеве бити препознати и наћи ће се  у нашој бази података, што ће нам пуно олакшати откривање потенцијалних терориста и њихових симпатизера.-тријумфално је изјавио  Ендрју Бенет шеф информатичког тима ЦИА.
Организације које се боре за слободу људских права и слободан интернет критикују  овакве намере и тврде да на овакав начин ЦИА превише задире у приватност корисника интернета. Они су убеђени да ЦИА овако само показује своју параноју

-Нема места оптужбама да се ради о параноји. Овим програм биће обухваћени само они који користе арапске бројеве, нико други.-одбацује Бенет ове тврдње.-Уосталом зашто би људи користили арапске бројеве, ако не симпатишу терористе?

Популарни постови