недеља, 13. јануар 2013.

Због ниских примања министри протестују испред Владе Србије



-Министри Владе Србије најавили су за сутра у подне протест испред Владе Србије због ниских примања и тешких услова рада. Они траже пријем код премијера и Министра финансија како би покушали да реше овај проблем.
-Разумем да је ситуација тешка, али наш стандард је испод сваког нивоа, плата нам није расла већ две године, а цене хране, горива, енергената су енормно скочиле - револтиран је Млађан Динкић, министар финансија. -Тачно је да нас је погодила и глобална криза, али влада је морала другачије да се постави и нађе боља решења.- сматра он.-Наша анализа показује да простора за уштеду има, постоји огроман вишак запослених у државној администрацији, погледајте број агенција, по томе смо рекордери у Европи. Влада је обећала да ће њихов број смањити, а од тога за сад није било ништа. Мислим да је време да се влада уозбиљи и почне да испуњава своја предизборна обећања.
Министри су незадовољни и што се влада неумерено задужује, што новац пореских обвезника користи како би спасавала банке и пропала друштвена предузећа.Једна од замерки је и то што није извршена департизација која је била једно од кључних обећања у кампањи.
Премијер Ивица Дачић није био доступан за коментар, а министар финансија Млађан Динкић каже да простора за разговоре има.
-Разумемо тешку ситуацију у којој се министри налазе, али морамо пажљиво анализирати ситуацију. Влада ће учинити све што је у њеној моћи да заједно са министрима пронађе решење како би  у наредном периоду и они осетили побољшање стандарда .

Популарни постови