петак, 18. јануар 2013.

Споменик у Прешеву руши Владу Србије



Дачић тврди да ће влада опстати!

- Споменик ОВПБМ-у Прешеву одлучан је  у својој намери да сруши Владу Србије и предузеће све неопходне кораке како би ту намеру спровео у дело.-јављају извори блиски овом споменику. Споменик је позвао премијера Ивицу Дачића да сам сруши владу како би се избегле непотребне тензије.  Влади је јуче достављено решење о њеном рушењу, али  ће она вероватно поднети жалбу на ту одлуку.
 Премијер Србије Ивица Дачић упозорио је да би рушење његове владе могло довести до безбедоносних проблема у региону и тврди  да ће влада опстати.
-На састанку са лидерима владајуће коалиције донета је одлука да влада неће пасти без обзира на притиске који стижу од споменика у Прешеву. Влада је примила решењу о рушењу, али на то имамо право жалбе и ми ћемо у законском року ту жалбу и предати надлежним. Ово није први пут да споменици покушавају да сруше нашу владу, али ће она одолети притисцима, ма колико јаки били.-стоји у саопштењу Дачићевог кабинета. 
Споменик у Прешеву је више пута јавно упозоравао да неће трпети овакву Владу Србије и инсистира на њеном рушењу. Њега је данас подржала  и спомен табла Аћим Ефендији из Новог Пазара која такође тражи рушење владе.
И Дачић и "Споменик" су најавили разговоре са страним дипломатама како би било пронађено компромисно решење. Постоје предлози да се влада склони на нечије приватно имање како не би провоцирала споменике, али влада за сада одбија такво решење и нада се да ће успети да легализује своје постојање.

Популарни постови