недеља, 27. јануар 2013.

Мр. Гоод архива: Гаће неће поскупети

     -На телефонској седници Владе Србији  донета је одлука да цена гаћа ове године остане иста. Влада ће као и до сада наставити субвенционисање цене гаћа како би свим  грађанима који се греју на овај енергент омогућила несметано грејање и ове грејне сезоне.
-Било је захтева да се цена повећа али смо желели да спречимо удар на стандард грађана, ова одлука ће, свим грађанима који се греју на гаће, омогућити да и ове зиме имају  добро и јефтино грејање, изјавио је на конференцији за штампу Премијер и Министар Финансија Владе Србије Мирко Цветковић. Цена гаћа ће се субвенционисати из буџетске резерве или уколико буде неопходно задуживањем код банака,закључује Цветковић.
Директор Србијагаћа, Дусан Бајатовић, био је задовољан оваквом одлуком Владе:
 - Познато је да Србијагаће имају проблема са наплатом својих потраживања, цена гаћа се држи на јако ниском нивоу и Србијагаће одавно послују на самој ивици рентабилности. Чињеница да ће влада субвенционисати цену гаћа, олакшаће пословање предузећа, и омогућити да сви грађани који се греју на гаће ове године имају несметано снадбевање.
Сарадник Института за енергетску ефикасност, Остоја Ковачевић каже да је овим потезом Влада опет прибегла популизму и притиску јавности у предизборној години.
-Мислим да је ово популистичка одлука, која само замрзава проблем, Влада просто није смела да подигне цену гаћа у предизборном периоду, а оваквим потезом само је терет пребацила на плећа осталих грађана Србије. Цену гаћа би требало да одреди тржиште, а не министри у влади који често гледају само краткорочни политички интерес.
У сваком случају, ова вест сигурно је обрадовала све грађане који се греју на гаће, и ове зиме ће им бити омогућено грејање а неће бити новог удара на њихов буџет.

Популарни постови