понедељак, 25. фебруар 2013.

Због присуства токсичних материја повлачи се из употребе ваздух изнад Србије?



 25.02. 2013, (Мр.Гоод) -Присуство токсичних материја, које могу угрозити људско здравље, натерало је надлежне да озбиљно размисле о повлачењу затрованог ваздуха из употребе- сазнајемо из извора блиских влади. Резултати истаживања показују  присуство  угљен-моноксида, угљен-диоксида, сумпор диоксида те пепела и чађи, а све ове материје могу негативно утицати на здравље људи.
Док опозиција тражи да Влада поднесе оставку због ове ситуације, министри негирају кривицу и кажу да се морају сачекати резултати контроле ваздуха која се ради у Холандији.
-Влада ради све што је у њеној моћи да реши овај проблем, поред Београда угрожени су и други градови: Панчево, Бор, Ужице...Чекамо резултате из Холандије и ако се покаже да је концентрација токсичних материја превисока и да може угрозити здравље грађана, влада неће оклевати и ваздух изнад ових градова ће бити повучен из употребе.-каже за Мр. Гоод извор из владе. 
Министри нису били расположени за причу поводом овог случаја. Сви наглашавају да ће реакција владе уследити по добијању резултата из Холандије. Само је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић кратко прокоментарисала да нема места паници, да грађани сами треба да одлуче да ли ће дисати  и да никоме здравље неће бити угрожено уколико удахну ваздух пет-шест пута дневно.

 

Популарни постови