недеља, 9. јун 2013.

ФК Раднички мења име у ФК Страначки



Ниш. 9. јун 2013. (Мр.Гоод) -Српска Напредна странка је преузела контролу над  фудбалским клубом Раднички из Ниша како би помогла његов повратак на стазе старе славе, а један од првих корака биће промена имена овог клуба у ФК Страначки. Клуб богате историје који ове године слави деведесет година постојања се нада да ће ново руководство вратити Раднички у сам врх српског фудбала.
-Мислим да је ово логичан след  догађаја. Радника у Нишу готово да више и нема па је глупо да задржимо старо име само због носталгије. Одлучили смо да признамо реалност  па је промена имена логична ствар. Странка сада стоји иза нас, а не неки радници и то се мора поштовати- каже Борисав Аћимовић, један од функционера нишког клуба. 
Некадашњни учесник полуфинала Купа УЕФА претходну сезону је завршио на дванаестом месту Супер лиге Србије што је по многима резултат недостојан клуба такве традиције. Улазак СНС у управу клуба биће велико појачање сматрају Нишлије које одушевљено поздрављају наклоност коју је први потпредседник владе Александар Вучић показао према клубу.
-Вучић је страшан играч, комбинација Пиксија и Рамба Петковића, очекујемо да ће наш клуб уз његову подршку достићи блиставе моменте. Мало је незгодно прилагодити навијачке песме новом имену "Страначки", али ће навијачи дати све од себе да покажу своју љубав према клубу-изјавио је за Мр.Гоод један од чланова Мераклија.
Скупштина клуба на којој ће бити донети план рада за наредно сезону и формализована промена имена биће одржана наредних дана. ФК Страначки ће задржати клупске боје и бити правни наследник ФК Радничког што ће отклонити све сумње да је клуб  партијки плен и доказати да ново руковоство само жели да настави светлу традицију "Реала са Нишаве".

Популарни постови