недеља, 8. јул 2012.

Федерер освојио Вимблдон само да Ђоковић више не би био први на АТП листи


Роџер Федерер освојио је свој седми трофеј на Вимблдону и тако изједначио рекорд  Пита Сампраса по броју трофеја,  такође  ће ускоро претећи Сампраса и  по броју недеља проведених на првом месту АТП листе. Федерер је овим тријумфом претекао Ђоковића на првом месту и  фали му још само једна недеља да претекне Сампраса и тако дефинитивно постане човек који је најдуже владао светским тенисом.
Оно што баца сенку на овај резултат, дефинитивно великог тенисера, јесу информације које су процуреле из његовог  тима у јавност, а то је да је он све ово постигао само да би скинуо Ђоковића са првог места АТП листе. И до сада су постојале сумње да постоји одређен број људи у светском тенису којима смета што је Новак Ђоковић који долази из Србије светски број један и сада су те сумње додатно добиле на тежини.
И у самом мечу могло се видети да нешто не штима, Мареј је давао све од себе, освојио први сет, на моменте играо одлично али и то је било недовољно за победу. Сваком бољем познаваоцу тениса било је видљиво да Федерер погађа готово све што жели, његови форхенди су имали очи, бекхенди су доводили Мареја до лудила, просто био је много бољи што додатно подгрева сумње да је Федерер наместио меч тако да он победи и да од сутра опет буде први на свету.Федерер је и раније показивао анимозитет према Ђоковићу али да ће ићи оволико далеко нико од нас није могао да претпостави. Дефинитивно поступак који му не служи на част ни као спортисти ни као човеку.
Званично нико није изразио сумње у регуларност меча, али свако у Србији ко озбиљније прати тенис могао се уверити да је Федерер био много бољи и од Мареја у финалу и од Ђоковића  у полуфиналу, и својим очима се уверити да ту ипак није све чисто. Светски тенис је овако добио мрљу коју ће са себе тешко спрати. После овога остаће велико питање шта Ђоковић још треба да уради како би у овако непоштеним условима био први на свету, на месту које му,то сви знамо, и припада.

Популарни постови