недеља, 29. јул 2012.

Сензационално: Мерилин Монро је била филателиста!


Била је најпопуларнија глумица свог доба, појавила се у првом издању Плејбоја, и данас представља симбол сексипила. Била је у страственој вези са Марлоном Брандом, Џоном Кенедијем, удата за Џо Димађија и Артура Милера.
Поред свега овога, позната глумица је имала и добро чувану тајну која баца потпуно ново светло на њену личност и њен живот.
У књизи „Мерилин Монро приватно и необјављено“ ауторка Мишел Морган износи тврдње да је ова секс икона 20-ог века била и филателиста.Како преноси Дејли Меј, Мерилин је свом психијатру изјавила да обожава поштанске марке и да је филателија њена једина права љубав.
Мишел Морган открива први сусрет глумице и поштанских марака:
„Мерилин се са маркама срела када је имала 12 година. Њена другарица је добила писмо од рођака из Париза. Када је отворила коверат пред Мерилин, ова се сагла, нежно и заљубљено узела коверат у руку и помазила марку. Била је то љубав на први поглед. Монро је после тога почела да скупља поштанске марке, опходила се према њима врло страствено и са пуно љубави. Ова страст је није напуштала ни током њене бурне каријере. И поред веза са многим познатим мушкарцима, признала је свом психијатру  да је истински срећна само када је са својим маркама!“
Јавне личности омиљена мета  медија, врло често су принуђене да крију своје склоности због страха од стигматизације .Откриће да је једна од највећих икона двадесетог века била филателиста може допринети њиховом бољем разумевању . Јавна је тајна да у Холивуду има још доста филателиста,  риболоваца, енигмата па чак и радио аматера.

Популарни постови