понедељак, 9. јул 2012.

Палма тражи отварање филијале филхармоније у Кончареву!


Преговори о новој Влади Србије се полако приводе крају, усвојена су главна програмска начела, полако се назиру и кадровска решења у самој Влади, коалиционим партнерима остало је само да реше неке од захтева мањих коалиционих партнера. Један од  захтева који је у преговорима изнео Драган Марковић Палма је и отварање филијале Београдске филхармоније у Кончареву крај Јагодине иначе родном месту овог политичара. Коалициони партнери немају много замерки на ову идеју, штавише УРС је итекако подржава јер се уклапа у њихову идеју децентрализације.
Оволику симфонију сам видео у Бечу!
  „Знате и сами да се највећи број културних дешавања одржава у Београду, мислим да је време да култура заживи и у унутрашњости Србије. Кончарево је по мени идеална локација, у њему постоји стари задружни дом који би преуредили и омогућили филхармонији неопходне услове. Ја ћу се лично заложити да у Кончарево доведемо еминентне светске звезде класичне музике како би Јагодинци могли да уживају у највећим светским хитовима! Апсолутно је нетачна информација која се пронела у медијима да сам тражио место директора Београдске филхармоније и да сам на то место хтео да поставим Радишу Урошевића. Моја идеја од почетка је била отварање филијале филхармоније у Кончареву, а о кадровским решењима уопште није било речи! Нетачно је и да сам тражио организацију Бетовеновог концерта у Јагодини, уосталом Јован Кркобабић који га је слушао уживо каже да његови концерти и нису нешто специјално!“ објашњава Палма своје виђење ових захтева..
Драган Марковић је пред коалиционе партнере изашао и са захтевом да Зоолошки врт у Јагодини убудуће буде координисан са београдским зоолошким вртом како би дошло до репродуктивне експанзије међу животињама у Јагодини. Како сазнајемо у будућем министарству које ће се бавити екологијом биће оформљен тим који ће бити задужен искључиво за координацију ова два зоолошка врта  што потпуно задовољава Палмине захтеве.

Популарни постови