среда, 18. јул 2012.

Одлука Уставног Суда неће утицати на количине футошког купуса у Гучи.


Одлука Уставног суда којом је ван снаге ставио 22 тачке Закона о надлежностима АП Војводине узбуркао је духове у Србији. Ивица Дачић и Бојан Пајтић су разменили међусобне оптужбе којима одговорност сваљују један на другог, Ненад Чанак прети интернационализацијом проблема . За то време обични грађани оправдано страхују од ескалације тензија и жудно упијају вести очекујући одговор на најважније питање које мучи све нас .“Да ли ће бити довољно футошког купуса на Сабору трубача у Гучи?“  
Ко га је пробао, им'о се рашта и родити.
Сабор трубача је познат по великим количинама свадбарског купуса који се прода за време фестивала. Футошки купус је незаменљив када је спремање овог специјалитета у питању , отуда је природна забринутост грађана због тренутних политичких тензија.
И поред првих нервозних реакција које су стизале из политичких партија, сви су  сложни да одлука УСС не би требало да има репрекусије на традиционално добру сарадњу организатора Сабора и футошких произвођача купуса. Грађани могу бити мирни, уверавају једни и други, одлука УСС  неће  смањити количине купуса на Сабору трубача.
„Већина посетилаца сабор у Гучи памти по доброј музици, лудом проводу и наравно свадбарском купусу.  Гуча и футошки купус су два српска бренда, који годинама егзистирају заједно и представљају  симбол успешне сарадње. Грађани немају разлога за забринутост, политичари долазе и одлазе, политичке несугласице и кризе такође, а  Гуча и футошки купус су увек ту , јединствени, непоновљиви, уткани у наше национално биће и самим тим непролазни! “ надахнуто објашњава Дејан Николић уредник Њуз нета  и највећи стручњак за футошки купус у Србији, дугогодишњи  рекордер по количини поједеног свадбарског купуса на Сабору у Гучи.

Популарни постови