субота, 21. јул 2012.

СНС нуди место шефице посланичког клуба ДС-а Јелени Триван


Посао око формирања владе се приводи крају, очекује се ће наредне недеље бити изабран председник скупштине а затим и нова влада. Владајућа коалиција је претходних дана добила појачање у виду посланика СДПС Расима Љајића и Захарија Трнавчевића који је на изборима био на листи „Преокрета“!

Александар Вучић је коректном понудом успео да приволи Љајића да уђе у владу, док је његов позив Милици Делевић и даље без одговора. Вучић се не зауставља на томе, свој труд да добије што већу подршку у парламенту данас је конкретизовао понудом Јелени Триван која би по Вучићевим речима била најбољи кандидат за шефа посланичке групе Демократске Странке у парламенту. Јелена Триван за сада није одговорила на ову понуду а председништво ДС-а ће на вечерашњој седници изнети свој став о овом питању.
„Александар Вучић се труди да направи неку врсту дисконтинуитета са претходном влашћу, жели да докаже да  њему и његовој партији власт није најбитнија и, наравно,жели да обезбеди што већу подршку за нову владу у скупштини. Тако треба тумачити и његову понуду Јелени Триван. Објективно гледано Јелена Триван је можда и најбољи кандидат за то место, сигурно би као шефица посланичког клуба ДС-а знатно олакшала посао будућој влади.“  објашњава Борисав Аћимовић политички аналитичар.
„Можда ту има и неког враћања дугова јер је помоћ Триванове за време избора можда била и пресудна за тесну победу Томислава Николића.“ закључује Аћимовић.

Популарни постови