субота, 21. јул 2012.

Чланови СНС-а масовно прелазе у ДС јер тако имају веће шансе да буду у новој власти


Последњи избори у Србији су променили много тога, добили смо новог председника, нову владајућу већину, истина Расим Љајић и Млађан Динкић ће опет бити у власти, али су они изгледа незаменљиви било ко да прави владу. Нови коалициони партнери обећавају доста промена у начињу вршења власти у односу на претходнике. Неки кораци су јавно и учињени, понуђена су министарска места људима која су били на изборним листама политичких ривала.
Изборни пораз повећао број чланова
Овакви потези довели су до нечега што до сада није виђено на српској политичкој сцени која је до сада видела заиста свашта. Први пут од увођења вишестраначја дешава се да људи листом напуштају владајућу партију и учлањују се у опозициону. Више десетина чланова СНС је ових дана напустило странку и прикључило се Демократској Странци. Иако то нико не жели јавно да призна разлог је чињеница да нова власт шаком и капом дели функције функционерима ДС-а и да људи ово виде као начин да нађу ухлебљење на некој државној функцији.
Председник општинског одбора ДС-а у Малој Бабушници, Средоје Петровић потврђује ове наводе и каже да је у последња три дана готово цео одбор СНС-а прешао у његову партију.
„ На памтим да је некад оволико људи желело да се учлани код нас. Кад смо дошли на власт после избора 2008. Било је прилива нових чланова али никад овако. Јуче се буквално тражила чланска карта више, готово цео општински одбор СНС-а је код нас. То ипак може створити одређене проблеме, пратили смо потезе нове владајуће коалиције и плашимо се да ће због придошлица неки старији чланови партије остати без функција на које су рачунали.“ каже Петровић.  
Овакав тренд је забележен свуда у Србији, а очекује се да ће ових дана и Александар Вучић прећи у Демократску Странку што би га квалификовало за учешће у новој влади.

Популарни постови