петак, 24. август 2012.

ПОЧЕО ПРЕЛАЗНИ РОК МЕЂУ ЧАЈЕТИНСКИМ СУПЕРЛИГАШИМА

Јанковић веран шампиону


ЖИЛОВИЋ ЗВАНИЧНО У БАЈМОКУ, САПУН НОВИ ДАЛМАТИНАЦ

Сезона у нашој Суперлиги тек што је завршена, а клубови су увелико кренули са појачавањем играчког кадра за наредну кампању. Свакако, централни догађај у досадашњем делу прелазног рока, јесте трансфер најбољег стрелца претходне сезоне,Ђорђа Жиловића, из Далмације у редове Радничког из Бајмока, и
то за повратну карту на релацији Златибор-Београд и најновију компилацију “Четничких песама”. Овим послом, остварен је најскупљи трансфер у историји чајетинског фудбала. Ни управа клуба са Ћетена, није седела скрштених руку. Одбрану вицешампиона појачао је Марко Сапун, најбољи дефанзивац претходне године, који је доведен из Доњег Ћетена за најновију верзију Football manager-a, Уговор је потисан на две плус једну сезону, са опцијом аутоматског раскида уколико се Сапун посвађа са тренером.
С обзиром да је екипа Центра испала из елитног ранга, великом броју њихових фудбалера аутоматски се активирала клаузула у уговорима, према којој могу да напусте клуб без обештећења. Многи су то право искористили. Свакако, највише прашине дигло се око одлазака двојице виских штопера ове екипе- Уроша Кнежевића и Богдановић Дијега Александра Ћуфија. Кнежевић је потисао петогодишњи уговор са екипом Цар Константин из Ниша, а спекулише се да је за овај трансфер издвојена већа количина “Чар на дар” пахуљица. Његов доскорашњи партнер из одбране, Богдановић Диего Александар Ћуфи, према незваничним информацијама, на прагу је преласка у редове екипе Мушвета, која тренутно кроз разигравање покушава да се избори за учешће у Суперлиги. Ова информација још увек није потврђена, али је већ познато да је Ћуфи недавно капарисао једну вилу у елитном делу Мушвета, што у многоме говори о његовим даљим плановима.
Најкориснији играч сезоне, Иван Јанковић, обавезао се на верност екипи Ђурковца на још 5 година, чиме је ставио тачку на све шпекулације око тога у којем клубу ће наставити каријеру. Понуда је било са свих страна, али према Јанковићевим речима, главни разлог његовог останка у табору шампиона Чајетине јесте “ играње Лиге шампиона у дресу вољеног клуба”. Управа екипе са “Златиборске арене”, како неванично сазнајемо, започела је нову рунду преговора са доскорашњим голманом Далмације, Бојаном Ћировићем, који је недавно једнострано раскинуо уговор са Роверсима. Посао је био близу реализације, међутим, тачка спотицања била је у следећем: челници Ћурковца понудили су Ћировићу годишњу плату у виду компилације Scorpions-a, “Best ballads”, што је он одбио, затраживши уместо тога нови албум састава Porno for pyros. Како сазнајемо, компромис можда буде постигнут помоћу концертног издања групе Motorhead из 2006. године, а уколико Бојан Ћировић не прихвати ни ову понуду, Ђурковчани ће прекинути даље преговоре.
Најактивнији у овом делу прелазнок рока били су у управи нових прволигаша, Горњих Бранежаца. Они су ангажовали чак шест нових играча, а у току су преговори са још тројицом, чија се имена држе у строгој јавности.
- Тачно је да преговарамо са још неколико играча, али питање је да ли ћемо бити у могућности да тај посао приведемо крају, с обзиром да смо већи део средстава намењених за наредну сезону, већ потрошили. Када се томе додају трошкови који нас очекују око реновирања стадиона на Обадовом брду, онда није тешко претпоставити да је мала вероватноћа да још неко ново име видимо у нашем саставу.- изјавио је генерални секретар Горњих Бранежаца, Горан Јовановић.



ТОП 3 ТРАНСФЕРА:
1. Ђорђе Жиловић: Далмација- Раднички Бајмок
2.Марко Сапун: Доњи Ћетен-Далмација
3. Урош Кнежевић: Центар Сити- Цар Константин
Иван Јанковић 

Популарни постови