петак, 31. август 2012.

Промена власти и у породицама широм Србије


Уподобљавање локалне власти према републичкој формули није заобишло ни породицу Петровић из Бачке Паланке. Наиме, отац Ранко иначе кадар ДС, смењен је са положаја „Главе куће“ а на његово место доведен је деда Винко из коалиције СПС,ПУПС, ЈС. Досадашњу већину коју су чинили Ранко и његова жена Добрила, као представници Демократске странке и Деда Винко и Баба Гвозденија из СПС-а, заменила је нова коалиција  коју су Винко и Гвозденија формирали са дојучерашњом опозицијом, Ранковим сином Петром и његовом женом Јованом, обоје из СНС-а.
На бурној седници која је каснила више од сат времена јер се Јована задржала код фризера и на пијаци, чуле су се оптужбе о ненаменском трошењу кућног буџета и лошем функционисању домаћинства у последње четири године.  Седницу је обележило и неколико гласних полемика између дојучерашњих партнера, највише зато што баба Гвозденија мало слабије чује.
Нова“Глава куће“ деда Винко је у првом обраћању медијима изразио задовољство данашњим променама и спремност да се ухвати у коштац са нагомиланим проблемима са којима се породица Петровић суочава.Он сматра да је овај процес природан и да ће породица на овај начин успоставити боље односе са републичком владом.
-Породица је гласала и рекла свој суд, ја ћу ту одлуку поштовати. У наредном периоду ја и супруга ћемо бити оштра али конструктивна опозиција новом режиму.Све ово ужасно подсећа на 90-е, али ја се надам да се моји страхови неће обистинити.- навео је у свом обраћању медијима смењени Ранко Петровић.
Нова владајућа коалиција је већ за следећу недељу заказала прву седницу кућног паралмента на коме ће се разматрати ребаланс буџета и бити донета одлука о кадровским решењима. Како сазнајемо снаха Јована је изразила спремност да кухињу препусти баба Гвозденији са чим се слаже и њен муж Петар. Петар очекује да њему припадне брига о подруму са ракијом и  сушара.

Популарни постови