петак, 17. август 2012.

ФАВОРИТ СЕ УДАВИО У ПОТОЦИМА


Жиловићу  ноћни живот важнији од фудбала
ПРВОРАЗРЕДНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ У УТАКМИЦИ 26. КОЛА ЧАЈЕТИНСКЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ

Ни ова рунда елитног фудбалског такмичења у нас није протекла без изненаћења, а за то се постарала екипа Потока, која је на свом терену, пред рекордним бројем посетилаца, скинула скалп лидеру на табели, Далмација Роверсима. Да иронија буде већа, минималну победу домаћину, донела је ведета Далмације, Ђорђе Жиловић, ефектним аутоголом маказицама у 72. минуту меча. На тај начин, популарни “Тони из Голова “ додатно је показао да се несумњиво налази у незапамћеној кризи идентитета. До краја утакмице, виђена су и по два црвена картона са обе стране, међутим, то није битније утицало на коначни исход. Потоци су се успешно бранили, тако да је по завршетку меча, уследило неописиво славље свих седамнаест гледалаца на стадиону, које се касније пренело и на градске улице у Потоцима. Ипак, требало би напоменути да су Роверси на овом мечу били ослабљени, с обзиром да је стандардни голман, Бојан Ћировић, морао да паузира због суспензије коју му је изрекао Фудбалски Савез Чајетине. Подсећамо, Ћировић је кажњен зато што је на утакмици претходоног кола, са Палисадом, возио у пијаном стању. Ипак, ништа није могло да умањи разочарење гостију исходом меча, а посебно утучен био је стрелац победноносног аутогола.
- Не знам шта се догодило. Имали смо иницијативу, лопту у ногама, испоштовали смо све што је шеф тражио од нас, али једноставно, данас нисмо имали спортске среће. Ништа, окрећемо се наредном мечу, у којем дочекујемо Зову, ако ту победимо, освојићемо веома важна три бода у борби за титулу- изјавио је видно нерасположени Ђорђе Жиловић после меча, жваћући притом крагну свог дреса. Постигнути аутогол на овом мечу, додатно је појачао анимозитет навијача Далмације према свом доскорашњем љубимцу. Жиловић већ осам утакмица не зна за погодак, а притом се навелико прича и о његовом наводном сукобу са остатком екипе, што се одражава и на атмосферу у тиму. Најдрастичнији излив незадовољства приказала је навијачка група “Ћетен бојси”, која је код Вулканизерске радње ритуално спаљивала дресове са бројем 9.
Што се преосталих мечева 26. кола тиче, као интересантније истичемо дуел одигран на Градском стадиону на Ћетену, у којем је Палестина савладала Шиповик са 4-1, као и двобој на Петљи, у којој су Зграде поражене од Калдрме са 3-2, и поред вођства од 2-0 после првих пола сата меча. Убедљиво најлошију представу, имали смо прилике да видимо на утакмици између Доњег Ћетена и Очке горе. Овај меч завршен је најнепопуларнијим резултатом, а за 90 минута нисмо забележили ни једну озбиљнију шансу за постизање поготка. Због сукоба са тренером, најефикаснији играч домаћих, Марко Сапун, и овај меч је преседео на клупи, тако да је све извеснији његов скорији прелазак у редове Далмације, која према незваничним информацијама, челницима Доњег Ћетена за његове услуге нуди нову верзију Football manager-a.

Резултати 26. кола
Потоци- Далмација Роверс 1-0
Палестина - Шиповик 4-1
Бадњи До Јунајтед- Центар Сити 2-2
Зграде Инкорпорејтед.- Калдрма Атлетик 2-3
Младост Гајеви - Раднички Зова 1-0
Обудојевица – Обудојевица Резерве 3-3
Ђурковац - Палисад 2-0
Доњи Ћетен – Очка гора 0-0

Табела: Далмација 46, Палисад 42, Раднички Зова 39........
Листа стрелаца: Жиловић (Далмација) 32 гола, Сапун (Доњи Ћетен) 24


Иван Јанковић

Популарни постови