уторак, 7. август 2012.

Мр. Гоод архива: АИР-КАИДА улаже у ЈАТ

  После повлачења Туркиш Еирлајнс и Ер Балтика из трке за ЈАТ, појавио се нови инвеститор који је заинтересован за улагање у српску авио компанију. Ради се о АИР-КАИДИ, фирми која има своја представниства у више арапских земаља а присутна је и у неким земљама региона.
  Представнии АИР-КАИДЕ се за сада само распитују о куповини ЈАТ-а , али према неким незваничним изворима, имају озбиљне амбиције и спремни су да понуде цифру којом ће наша влада бити задовољна. АИР-КАИДА је изузетно заинтересована за ЈАТ-ове линије ка САД, као  и летове ка европским престоницама. Оно што може представљати проблем је чињеница да АИР-КАИДА инсистира да доведе своје пилоте који би управљали авионима.
  Александар Милорадовић из Агенција за страна улагања (СИЕПА) за Мр.Гоод.каже да је ово јако добра вест, која показује да је ЈАТ још увек цењен у свету, и да је клима за улагање у Србији добра.
   „Сваки нови инвеститор који долази у Србију нас радује. По мојим информацијама АИР-КАИДА послује у више арапских земаља, највише у  Пакистану и Авганистану, а присутна је и у нашем непосредном окружењу. Колико чујем ове године су имали смену руководства и сада су кренули у нову стратегију развоја. Ново руководство је изузетно заинтересовано за Балкан одакле намерава да крене у експлозиван продор на европско и америчко тржиште.Ово је још један  показатељ да су перфомансе српске привреде прилично стабилне и да је Србија перципирана као повољно тржиште за улагање, чак и у време кризе”.,каже Милорадовић

Популарни постови