среда, 29. август 2012.

Откривено чиме се заправо баве старлете


Одавно у Србији једна књига није очекивана са  толиким нестрпљењем као нова књига „Старлета, на путу око света“  чији аутор је познати српски  новинар  Бојан  Савић. Овај врсни новинар, који је шокирао свет изневши на светло дана своја сазнања о тајним друштвима Илумината, масона, који је до кости оголио деловање тајног друштва „Лобања“  и Билдерберг групе успео је да открије једну од најчуванијих тајни савременог доба. Овај врсни новинар годинама је упорно трагао за одговором на питање „Чиме се заправо баве старлете?“ После дугогодишњег истраживања које је започео у Србији а наставио кроз целу Европу, проучивши при том архиве Ватикана, КГБ-а, МИ- 6 и ЦИА дошао је до сазнања које ће бацити потпуно нову слику на улогу старлета у свету.
Ово обимно истраживање поткрепљено је  сведочанствима људи који су се у свом животу сусрели са старлетама, затим сведоцима и документима који недвосмислено доказују ко и шта су старлете у савременом друштву и најважније ексклузивно доноси сведочење једне  старлете која је пристала да свету открије чиме се старлете баве.
„ Феномен старлете ми је увек био изузетно контроверзан. Из разговора са мојим колегама и познаницима схватио сам да нико не зна чиме се оне баве. Оне нису ни глумице, ни певачице, ни водитељке, оне су просто особе које се појављују у медијима, део су џет сета, а нико не зна који је разлог томе. Оне практично ништа не раде, сем што се сликају полуголе или голе, проводе се по луксузним летовалиштима и увек су у вези са успешним, богатим мушкарцима. Ту нешто није штимало, и као сваког новинара почело је да ме копка да сазнам одговор на то просто питање:“Чиме се оне у ствари, дођавола, баве?“ Десет  година сам посветио овој књизи, при томе сам обишао архиве најзначајнијих светских обавештајних агенција, 6 месеци сам провео проучавајући архиве Ватикана. И поред многих трагова о њиховом деловању нисам успевао да сазнам одговор на питање“Шта је њихов посао“. У свом трагању сам налетео на Неду Спасојевић, српску старлету која годинама путује светом на луксузним бродовима и која је пристала да јавно каже шта је оно чиме се старлете стварно баве. Књига је поткрепљена документима из којих можемо видети ко су биле старлете на  дворовима српских и европских владара, о њиховој улози у историји и њиховом утицају на данашњи свет. Сведочење Неде Спасојевић је од круцијалног значаја за ову књигу јер оно све ове документе спаја у једну смислену целину и даје јасан одговор на питање :“Ко су и шта су старлете?“ , каже Савић о својој новој књизи.
Савић је одбио да одговори на новинарско питање :"Чиме се старлете стварно баве?" препоручивши нам да сачекамо књигу и у њој потражимо одговоре. Такође је најавио још један амбициозни пројекат, у наредним годинама ће покушати да открије од чега живи Чедомир Јовановић чиме ће завршити своју збирку "Највеће мистерије света".

Популарни постови